divendres, 16 d’octubre del 2015

"Tocar, cantar y luchar"

Es podria dir que, l’origen d’utilitzar la música com a instrument per fomentar la cohesió social, sorgeix a Veneçuela, concretament a “El Sistema Nacional de Orquestas y Coros Juveniles e Infantiles de Venezuela”, més coneguda com “El Sistema”. Aquesta iniciativa va sorgir l’any 1975, la va incentivar el professor i músic José Antonio Abreu amb la intenció de fomentar el desenvolupament humanístic i la cohesió social a través d’orquestres simfòniques. Aquest programa va tenir un gran impacte social a Veneçuela, fins al punt que ha servit de referència a moltes altres orquestres existents avui en dia amb els mateixos objectius socials. 
L’objectiu d’El Sistema, és rescatar als joves que pertanyen als grups socials més vulnerables del país. 

Actualment, El Sistema segueix vigent al país. Ensenya a més de 700.000 joves la majoria dels quals es troben per sota de l’index de pobresa, els valors de cooperació, treball en equip i lluitar per un objectiu comú. 

A més, El Sistema ha establert altres programes relacionats amb altres àmbits a més de la pobresa infantil. Aquests àmbits han estat: un programa d’educació especial, un programa d’orquestres penitenciàries i un programa d’atenció hospitalària. 

"Tocar, cantar y luchar" és el lema d'El Sistema. Espero que us hagi interessat la idea que transmet aquesta entrada.


Fins molt aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada